Mysteryland in 2018.
Mysteryland in 2018. ((Foto: Rowin van Diest))

Alles wat je moet weten over de 17de editie van Mysteryland

  Nieuws

VIJFHUIZEN - Haarlemmermeer is dit weekend in de ban van dancefestival Mysteryland. De opbouw is in volle gang en delen van het bos zijn al enige tijd afgesloten.

De zeventiende editie van het grootste elektronische muziekfestival van Nederland is zaterdag en zondag in het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde in Vijfhuizen. Net als voorgaande jaren duurt het festival twee dagen. Het festival is  zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Dit jaar is er een camping voor maximaal 20.000 bezoekers. De camping ligt naast het festivalterrein, in de Plesmanhoek. De camping gaat vrijdag al open.

Tickets

Ook dit jaar worden weer duizenden bezoekers verwacht. De zaterdagkaarten zijn uitverkocht. Weekendkaarten en tickets voor zondag zijn nog wel verkrijgbaar. Meer dan driehonderd artiesten treden dit weekend op, waaronder grote namen als Martix Garrix, Nicky Romero en Dimitri Vegas & Like Mike.

Rond het terrein parkeren auto's op de aangegeven plaatsen. Verkeersregelaars leiden dit in goede banen. Vanaf station Hoofddorp rijdt een pendelbus naar het festivalterrein. Om te voorkomen dat festivalbezoekers in de woonwijken parkeren of worden afgezet en opgehaald in Vijfhuizen, wordt op een aantal wegen wegafzettingen geplaatst. De woonwijk Floriadepark is daardoor lastig bereikbaar.

Lees alles over afzettingen en afsluitingen

Ook het openbaar vervoer ondervindt hinder van het festival. De bussen van R-Net stoppen op 24 en 25 augustus niet bij de halte Vijfhuizen, maar bij de halte voor de Expo Haarlemmermeer om te voorkomen dat festivalbezoekers door de wijk Stellinghof naar de festivalingang lopen.

Rondleiding omwonenden

Zo'n 250 omwonenden die in een straal van een kilometer rondom het festivalterrein wonen, werden onlangs uitgenodigd om een kijkje op het festivalterrein te nemen, schrijft het Parool. Bas Meijer, directeur van Mysteryland, vindt het belangrijk om de buurt bij het festival te betrekken, maar erkent dat er overlast zal zijn voor omwonenden tijdens de opbouwfase en het festivalweekend.

Omwonenden krijgen gratis tickets voor het festival, maar niet iedereen wordt daar enthousiast van. Zo'n 10 procent vindt het nog altijd herrie, vertelt de directeur tegen de krant. "Dan kun je wel vrijkaartjes geven, maar daarmee los je het probleem niet op voor mensen die er serieus hinder van ondervinden." Hij wil daarom de overlast zoveel mogelijk minimaliseren.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Lees het eerder door ons geplaatste uitgebreide artikel

Meer berichten