Het logo van Greenpeace.
Het logo van Greenpeace. ((Foto: Aangeleverd))

Klimaatactie Greenpeace op Schiphol

  Nieuws

SCHIPHOL - Schiphol kan zijn borst nat maken voor een Protestival op de luchthaven. Greenpeace maakte gisteren bekend dat de klimaatactie, waarbij actievoerders een centrale plek op de luchthaven claimen, de meeste stemmen heeft gekregen. Protestival begint zaterdag 14 december en gaat het hele weekend door.

Publiek kiest voor Protestival

Het Protestival is de uitkomst van de 'Noodlanding voor het klimaat' actieverkiezing. Daarin stonden drie actie-ideeën centraal met Schiphol Group in de hoofdrol. Het is voor Greenpeace de eerste keer dat het publiek mocht beslissen over een actie.

"Het is tijd om grote vervuiler Schiphol wakker te schudden met een actie waar ze niet omheen kunnen. Hiermee pakken wij ons podium in het hart van de vervuiling om van Schiphol een klimaatplan te eisen. Ons doel is niet om de reizigers te hinderen, maar om Schiphol op hun impact aan te spreken. Want op de vraag hoe we de klimaatcrisis gaan stoppen met zo'n plofvliegveld, blijft Schiphol akelig stil," zegt Dewi Zloch, campagneleider Luchtvaart bij Greenpeace.

In totaal hebben 16.865 mensen gestemd. Protestival is met 41 procent van die stemmen het populairst. De komende tijd gaat Greenpeace met een team van vrijwilligers en betrokkenen uitwerken hoe Protestival er uit komt te zien. Zloch: "Op Protestival is iedereen welkom om mee te demonstreren. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. Natuurlijk hebben we ook wat verrassingen in petto."

Mensen die willen meedoen, kunnen zich via www.noodlandingvoorhetklimaat.nl aanmelden. Zij worden dan op de hoogte gehouden van het programma, de voorbereidingen en nieuwtjes.

Noodlanding

De afgelopen maanden heeft Greenpeace in het hele land actie-ideeën verzameld en hebben honderden mensen meegedacht over de luchtvaart. Er zijn veel mensen die in actie willen komen, er zijn bijna tweeduizend ideeën verzameld. SUiteindelijk bleven de drie beste ideeën over voor de verkiezing, die Protestival won.

Lees ook:

'Noodlanding' voor het klimaat-protest bij Schiphol Group

Meer berichten