Burgemeester Marianne Schuurmans heeft plezier met de kinderen.
Burgemeester Marianne Schuurmans heeft plezier met de kinderen. ((Foto: Rowin van Diest))

Burgemeester ontbijt met leerlingen Het Kompas

  Nieuws

Burgemeester ontbijt met leerlingen Het Kompas

HOOFDDORP - Leerlingen van SBO Het Kompas ontbeten donderdag 7 november op het stadhuis. Burgemeester Marianne Schuurmans ontving de kinderen en voerde geanimeerde gesprekken met ze. Na het ontbijt mochten de leerlingen de burgemeester ook nog 'officieel' vragen stellen.

Haarlemmermeer is één van de 28 gemeenten in Noord-Holland die meedoet aan het Nationaal Schoolontbijt. Eén school in de gemeente was de gelukkige om in dat kader aan tafel te gaan met de burgemeester. Het waren de leerlingen van SBO Het Kompas die persoonlijk konden kennismaken met Marianne Schuurmans.

Het doel van het ontbijt is het goede, gezonde voorbeeld te geven. Daarnaast vraagt het Nationaal Ontbijt dit jaar aandacht voor Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: 'Neem de tijd voor je ontbijt!' Veel van de deelnemende gemeenten aan het Nationaal Schoolontbijt betalen daarom symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen in de vorm van een donatie aan Het Vergeten Kind.

Vragenuurtje

Na het ontbijt op het stadhuis in Hoofddorp, mochten de kinderen een kijkje nemen in de raadszaal en 'op de officiële manier' de burgemeester een paar vragen stellen. Eén leerling vroeg haar: "Heeft u een huisdier?"

Burgemeester Marianne Schuurmans antwoordde: "Als ik een huisdier zou hebben, zou dat heel zielig zijn. Ik vind dat je alleen huisdieren moet nemen als je veel thuis bent en ik ben nooit thuis. Het enige huisdier dat ik heb, zijn spinnen en dan vraag ik altijd aan mijn man of hij ze snel weg kan halen".

Meer berichten