Wethouder Marja Ruigrok en burgemeester Marianne Schuurmans op de brug over de Hoofdvaart bij de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep.
Wethouder Marja Ruigrok en burgemeester Marianne Schuurmans op de brug over de Hoofdvaart bij de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep. ((Foto: Martine Goulmy))

Verzin een naam voor een Haarlemmermeerse brug

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - De oevers van de Hoofdvaart in Haarlemmermeer worden op zes plaatsen verbonden door een brug. Wethouder Marja Ruigrok vindt dat deze zes bruggen een naam verdienen.

Wethouder Marja Ruigrok: "Als inwoner heeft u waarschijnlijk ideeën genoeg voor namen van deze bruggen. Daarom heeft de gemeente een prijsvraag opgesteld. Doet u ook mee? Ik ben nu al benieuwd welke namen het worden." De Straatnamencommissie, waarvan burgemeester Marianne Schuurmans voorzitter is, kiest uit alle inzendingen de winnende namen. Inzenders maken kans op een leuke attentie.

Voor de volgende zes bruggen zoekt de gemeente Haarlemmermeer een naam:

Abbenes

- De brug bij de Dr. Heijelaan
- De brug bij Langerak

Lijnden

- De brug bij het gemaal

Nieuw-Vennep

- De brug bij de Bosstraat
- De brug bij de Guldenweg
- De brug bij de Madeliefstraat

Regels

Net als voor straatnamen geldt dat de naam van een brug aan een aantal regels moet voldoen. Het gaat om de volgende regels:

- Een brug kan alleen de naam van een persoon krijgen die minimaal 15 jaar geleden overleden is;
- Deze persoon moet zich altijd goed gedragen hebben en van bijzondere betekenis voor de gemeenschap zijn geweest;
- Het moet gaan om iemand die in de buurt van de brug heeft gewoond;
- De naam van de brug komt nog niet voor als straatnaam in Haarlemmermeer.

Wie een naam heeft verzonnen voor één van de bruggen kan deze doorgeven via haarlemmermeergemeente.nl/geef-de-brug-een-naam/formulier.

In een later stadium kunnen inwoners voorstellen doen voor álle bruggen in de gemeente Haarlemmermeer die nog geen naam hebben.

www.haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten