Sinterklaas geeft in De Symfonie één van zijn kleinste fans een hand.
Sinterklaas geeft in De Symfonie één van zijn kleinste fans een hand. ((Foto: Rowin van Diest))

Haarlemmermeer haalt Sinterklaas in

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - Sinterklaas is aangekomen in Nederland. Op het station van Apeldoorn kwam de stoomtrein met de Goedheiligman, al zijn pieten en zijn nieuwe paard Ohzosnel zaterdag 16 november aan. Vervolgens reisde Sint langs vele dorpen en steden in heel Nederland.

Hij kwam ook naar Haarlemmermeer. Zaterdag deed hij Winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep aan. Ook bezocht hij Zwaanshoek, waar hij, na een optocht, in de gymzaal van basisschool De Zwanenbloem een toneelstuk met zijn pieten opvoerde. Verder deed Sint het Winkelcentrum Paradijs in Hoofddorp aan. Zondag was de Sint met zijn pieten te vinden in Winkelcentrum De Symfonie (foto's van dit bezoek staan onderaan dit artikel) en Hoofddorp Winkelstad, met een ontvangst op het Raadhuisplein en een optocht door het centrum.

Burgemeester Marianne Schuurmans haalde de Goedheiligman in, in Zwaanshoek en was ook aanwezig in Hoofddorp Winkelstad. Het inhalen van Sinterklaas doet zij graag. "Het verwelkomen van Sinterklaas is één van de meest leuke en eervolle activiteiten van een burgemeester," zegt burgemeester Schuurmans. Zij heet Sint en zijn pieten komende week ook nog welkom in Zwanenburg, Rijsenhout en Lisserbroek.

Programma

Komend weekend bezoekt Sinterklaas nog een aantal dorpen in Haarlemmermeer.

Zaterdag 23 november bezoekt hij Zwanenburg, waar hij wordt ingehaald tegenover Eetcafé Het Zwaantje op de hoek van de Zwanenburgerdijk en Kerkhoflaan. Om 11.30 uur heet burgemeester Schuurmans-Wijdeven hem welkom, waarna het in optocht gaat naar Cultureel Centrum De Olm waar een gratis kindervoorstelling bij te wonen is met na afloop de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan.

Ook zaterdag bezoekt Sint Rijsenhout. Burgemeester Schuurmans wacht hem om 13.00 uur, samen met kinderburgemeester Sammy Suliman (onder voorbehoud), op bij Langhout Beheer B.V. aan de Leimuiderdijk 64. Vervolgens gaat het met een koets in optocht door het dorp naar Dorpshuis De Reede waar een kinderprogramma is met spelletjes en op de foto met Sinterklaas.

Dan is deze dag ook Lisserbroek aan de beurt. Ook hier staan de burgemeester en de kinderburgemeester (onder voorbehoud) de Goedheiligman en zijn pieten op te wachten. Sint komt hier om 14.00 uur aan op de kruising Struikheide en Muntstraat. Na een rondrit door het dorp is in Dorpshuis de Meerkoet een programma met spelletjes, muziek en op de foto met Sinterklaas.

Meer berichten