Cultuurclub speciaal voor mensen met dementie

Nieuws
De Cultuurclub heeft onder andere een bezoek gebracht aan het Teylersmuseum.
De Cultuurclub heeft onder andere een bezoek gebracht aan het Teylersmuseum. (Foto: Aangeleverd)

HOOFDDORP - Amstelring is gestart met een Cultuurclub speciaal voor mensen met dementie. Iedere vrijdag verzamelt een actief groepje mensen zich in het Huis van de Buurt Floriande. Van daaruit gaan ze met het openbaar vervoer op pad naar museum of stad. Er wordt cultuur gesnoven, gelachen en veel gelopen.

De club bezocht al Naturalis en het Teylersmuseum en maakte een rondwandeling door Haarlem. Gezamenlijk bedenken de groepsleden waar ze naartoe willen. Zo staat The Heineken Experience binnenkort op de agenda.

"Ik vind het ontzettend leuk", vertelt een deelnemer. "We zien van alles en hebben plezier met elkaar onderweg", vertelt hij enthousiast. Aan het einde van de dag wordt gezellig nagepraat en een biertje gedronken. Het fijne van de Cultuurclub is dat mensen geprikkeld worden én in beweging blijven. Ook het reizen met het OV wordt als prettig ervaren, omdat de bezoekers hierdoor hun zelfstandigheid langer kunnen behouden.

Dagbesteding

De Cultuurclub is onderdeel van Amstelring Dagbesteding Floriande en speciaal voor mensen met dementie met een dagbestedingsindicatie. Er gaat altijd een professionele begeleider mee. Interesse of vragen, mailen naar Maaike van Leeuwen via cultuurclub@amstelring.nl.