De drie finalisten van het Kaj Munk College ontvangen de beker van hockeykampioen Lisanne de Roever.
De drie finalisten van het Kaj Munk College ontvangen de beker van hockeykampioen Lisanne de Roever. ((Foto: Gemeenteraad H'meer | Jur Engelchor))

Kaj Munk College wint 12de scholieren debattoernooi

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - Tijdens het Haarlemmermeerse scholierendebattoernooi heeft het Kaj Munk College uit Hoofddorp met 6-5 van de andere finalisten, afkomstig van het Haarlemmermeer Lyceum, gewonnen.

In het finaledebat over de stelling: 'De Randstad moet zich onafhankelijk maken van de rest van Nederland' versloegen Melissa, Kai en Michael van het Kaj Munk College, het team van het Haarlemmermeer Lyceum afdeling TTO (tweetalig onderwijs) met nipt 1 punt: 6 tegen 5. Aan het toernooi deden veertien teams mee van, behalve de genoemde scholen, de KSH (winnaar vorig jaar) en het Haarlemmermeer Lyceum afdeling Dalton.

Hockeykampioen

In het puntenklassement ging de eerste prijs naar team 1 van Haarlemmermeer Lyceum-Dalton, de tweede prijs naar de KSH-team 2 en de derde prijs naar Haarlemmermeer Lyceum-TTO-team 2. Lisanne de Roever uit Nieuw-Vennep, meervoudig Europees -, Wereld- én Olympisch hockeykampioen reikte de prijzen uit. In haar felicitatietoespraak refereerde zij aan het feit dat debatteren in feite gewoon ook topsport is en hoe ze zich de zenuwen én het plezier van de deelnemers goed kon voorstellen.

Lokale politiek

Het Haarlemmermeerse debattoernooi is uniek in Nederland, omdat raadsleden, samen met enkele ambtenaren en jongerenwerkers, in de jury's zitten. Doel van het toernooi is jongeren op een leuke manier in aanraking brengen met de lokale politiek en politici en als gemeente een bijdrage te leveren aan het vak debatteren als nuttig onderdeel van het middelbare onderwijs. Het Haarlemmermeerse toernooi telt inmiddels ook mee in het Landelijk Klassement Debattoernooien van de Debat Unie.

Lees ook:

Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi

Meer berichten