De flyer voor Write for Rights.
De flyer voor Write for Rights. ((Foto: Aangeleverd))

Ook in Hoofddorp schrijven voor Amnesty tijdens Write for Rights

  Nieuws

HOOFDDORP - Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Ook in Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en locatie Floriande wordt geschreven.

Amnesty International voert dit jaar actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

In heel Nederland gaan mensen brieven schrijven. Alleen thuis, of samen in een café, buurthuis,de sportclub of tijdens een van de schrijfevenementen in het land. Mensen schrijven brieven met pen en papier of online. Om autoriteiten op te roepen de jongeren die onrecht is aangedaan, te steunen. Ook in Hoofddorp wordt maandag 9 december volop geschreven. In Bibliotheek Hoofddorp-Centrale én in Floriande gaan om 10.00 uur de deuren open en is iedereen welkom om in actie te komen.

Lawine aan brieven

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten, omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld, omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'

Meer berichten