De regenboogvlag wapperde al eerder voor het raadhuis.
De regenboogvlag wapperde al eerder voor het raadhuis. ((Foto: Kees van der Veer))

Haarlemmermeer nu echt regenbooggemeente

  Nieuws

HAARLEMMERMEER - Met de handtekening die wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Doelgroepenbeleid) vanmorgen in het Hoofdvaart College heeft gezet, is Haarlemmermeer officieel regenbooggemeente.

Haar handtekening zette de wethouder onder de gezamenlijke intentieovereenkomst, die met nog ruim vijftig andere gemeenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt gesloten, ter bevordering van de sociale acceptatie van LHBTI'ers. De overeenkomst is geldig in de periode 2019 tot en met 2022.

Paars

Wethouder Steffens lichtte in het Hoofdvaart College, waar zij de handtekening zette, toe wat de status van regenbooggemeente betekent. Bij de ondertekening waren ook een aantal in het paars geklede leerlingen van de school aanwezig die zich betrokken voelen bij of deel uitmaken van de doelgroep. De kleur van hun kleding refereert aan Paarse Vrijdag, twee dagen later. Dat is de dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit uitdragen met LHBTI'ers. De leerlingen vertelden over de activiteiten op hun school op Paarse Vrijdag.

Meer berichten