VVD trots op kandidatenlijst met lokale gezichten

  Nieuws
VVD trots op kandidatenlijst met lokale gezichten
VVD trots op kandidatenlijst met lokale gezichten (rodi.nl)

HOOFDDORP – De VVD-Haarlemmermeer is trots op lange en ambitieuze kandidatenlijst met lokale gezichten. De landelijke berichtgeving dat er te weinig animo voor nieuwe raadsleden is, gaat voor de lokale VVD niet op. De VVD Haarlemmermeer heeft maar liefst 38 ambitieuze kandidaten voor de verkiezingen in november. De liberalen die op de lijst staan, komen uit de hele polder; van Nieuw-Vennep tot Badhoevedorp, maar ook kleinere kernen zoals Vijfhuizen en Lisserbroek.

Opvallende hoge nieuwkomers op de kandidatenlijst zijn politieagent Mark Achterbergh uit Halfweg op plek vier en Katrijn Kliphuis uit Badhoevedorp op plek drie. Wat verder opvalt aan de lijst is dat ook andere vrouwen sterk vertegenwoordigd zijn bij de VVD. Volgens VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel kan het fabeltje dat er te weinig goede vrouwen zijn daarmee direct naar de prullenbak worden verwezen. Zo vinden we de huidige vice-fractievoorzitter Beryl van Straten uit Vijfhuizen op tweede plek van de lijst. Zij is daarmee de hoogste binnenkomer na lijstrekker Jurgen Nobel uit Hoofddorp, die een half jaar geleden door de leden werd benoemd als opvolger van Henk Kuijpers. De lange lijst van liberalen wordt geduwd door huidig wethouder Derk Reneman uit Nieuw-Vennep.

Dringen voor een plekje

Lijstrekker Nobel geeft aan heel erg blij te zijn met de lijst: "De ambitie spat ervan af, het was zelfs dringen voor een plekje op de lijst", aldus Nobel. Verder geeft Nobel aan dat er veel werk aan de winkel is de komende vier jaar. Nobel: " We moeten in elke kern, wijk en buurt mensen ervan overtuigen dat een stem op de VVD zorgt voor veilige buurten, schone straten en meer betaalbare woningen. Niemand in de polder zit te wachten op krakers, torenhoge belastingen en parkeertarieven zoals in Amsterdam. De VVD zal daarom keihard blijven vechten voor lage lasten en een veilige en prettige woonomgeving.” De VVD is optimistisch over een goede verkiezingsuitslag bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 november, maar dat zal volgens de VVD-fractievoorzitter en lijsttrekker Jurgen Nobel niet vanzelf gaan.

Meer berichten