Ondanks de voortdurende noodzaak om te verdedigen is het toch DIOS dat de 1-0 maakt.
Ondanks de voortdurende noodzaak om te verdedigen is het toch DIOS dat de 1-0 maakt. ((Foto: Rowin van Diest))

Verdedigend DIOS pakt belangrijke punten

  Sport

NIEUW-VENNEP - DIOS won zondag 14 april in de derde klasse met 1-0 van MSV '19. Het was een zwaar bevochten zege.

Het zal niet vaak voorgekomen zijn, dat DIOS voor eigen publiek zo defensief speelde Het moest echter wel, want MSV was sterk en voorin razend gevaarlijk. De thuisploeg kwam amper over de middenlijn en moest voorzichtig spelen, wel werd het na een kwartier 1-0.

In de tweede helft bleef MSV de aanvallende ploeg. De achterhoede van DIOS zat echter goed in de wedstrijd en bleef overeind. Het werd een zwaar bevochten overwinning voor het team van trainer Dave Lange. En de 0 houden tegen een aanvallende ploeg als dit is een prestatie op zich te noemen.

Tweede paasdag is de zware uitwedstrijd tegen koploper RKDES. De kans is groot dat het team van Lange wederom verdedigend moet gaan spelen om kansrijk te blijven.

Football Clinic

Voor de jeugd van DIOS was het ook een goede week. Er was een speciale Football Clinic van de Gomes Football Player. Calvin Stengs, stervoetballer van AZ, kwam speciaal naar Nieuw-Vennep om zijn kunsten te laten zien. De jeugd van DIOS was bijzonder blij met zijn komst en leerde veel van de AZ-ster. In totaal kan de DIOS-jeugd (tussen de 6 en de 12 jaar) meedoen aan tien trainingen, gegeven door goede trainers die deels gebruik maken van materialen die niet vaak bij een voetbalvereniging te vinden zijn. De overige data van de 'Football School at DIOS' zijn 19 en 26 april, 10, 17, 24 en 31 mei en 7, 14 en 21 juni.

Meer berichten