SV Hoofddorp bijna veilig

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp won in de eerste klasse heel knap met 2-3 van SV Hillegom. Door deze volle winst is het team van trainer Jethro Abram bijna vrij van degradatiezorgen.

De thuisploeg kwam op voorsprong na een goed opgezette aanval. Daarna toonde het team van Abram veel kracht om terug te komen. Na een goede solo kon Revelino Vermeer 1-1 maken. Hillegom wist niet veel later opnieuw de Hoofddorpers op achterstand te zetten. Nog voor de pauze werd het 2-2. Mohamed Chih wist twee tegenstanders op het verkeerde been te zetten en gaf de bal aan de goed meegekomen Kobina Plange en die scoorde fraai.

In de tweede helft wist doelman Jan Ziere met verschillende prachtige reddingen Hoofddorp overeind te houden. Dertien minuten voor tijd werd het onverwacht 2-3. Het jonge talent Miliano Groenbarst was ingevallen. Hij maakte een goede indruk en maakte het de doelman lastig. Die kreeg de bal echter niet klemvast en in de rebound kon Sven Wierda dat afstraffen via de onderkant van de lat. In de resterende minuten moest Hoofddorp alles uit de kast halen om die voorsprong vast te houden. Abram en zijn manschappen waren dan ook dolblij toen de arbiter voor het laatst floot.

Hoofddorp staat vier punten boven de nacompetitiestreep. Abram verwacht dat zijn team nog drie punten nodig heeft om definitief van alle zorgen af te zijn.