Dames Overbos kampioen na zevenklapper

Met medailles, schaal en bloemen. Vrouwen 1 is kampioen.
Met medailles, schaal en bloemen. Vrouwen 1 is kampioen. (Foto: SV Overbos / Albert Kilsdonk)

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos zijn zondag 12 mei kampioen geworden van de derde klasse. In Noordwijk werd SJC overtuigend met 0-7 verslagen.

Titel derde klasse

Drie weken was er niet gespeeld, maar daar was op het veld weinig van te merken. Overbos liet goed spel zien en wist al snel haar wil aan de tegenstander op te leggen. Lieselotte Wels maakte al na 11 minuten de openingstreffer. Zes minuten later was ze opnieuw trefzeker. En door een strafschop van Danique Blokker werd de zege en het kampioenschap al snel veilig gesteld. Het was voor Blokker haar eerste doelpunt dit seizoen.

Overbos bleef daarna vol strijdlust en de thuisploeg kon niets anders dan stug verdedigen. De fans van SJC waren onder de indruk en besloten daarom ook maar te gaan juichen als Overbos scoorde. Marisa Kraakman en Wels bepaalde de ruststand op 0-5.

In het tweede bedrijf kon rechtsback Gaby Onkenhout 0-6 scoren. Daarna was Lisa Boersma ook nog in staat om fraai te scoren. Na het laatste fluitsignaal werd volop feest gevierd, met medailles, de kampioensschaal en bloemen voor alle spelers en de staf.

Overbos kan terugkijken op een sterk seizoen. Volgend jaar in de tweede klasse moet het mogelijk zijn er een goed jaar van te maken.