SV Hoofddorp heeft nog één punt nodig voor handhaving

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp is dichtbij handhaving in de eerste klasse. Het team van trainer Jethro Abram won 19 mei de zware uitwedstrijd tegen FC Uitgeest met 0-1. Het doelpunt kwam op naam van Revelinio Vermeer.

Beide teams begonnen zeer voorzichtig op Sportpark De Koog. Het bleek aan beide kanten niet mogelijk om goede kansen te creëren. Het was dan ook geen verrassing dat er bij het aanbreken van de rust nog niet gescoord was.

In de tweede helft viel er voor het publiek iets meer te genieten. Hoofddorp begon bijzonder scherp. Na een goede combinatie tussen Lars van Rijn en Sven Wierda kwam de bal bij Revelinio Vermeer. Die liet voor de zoveelste keer zijn klasse zien en liet de doelman kansloos. Hoofddorp ging daarna defensief spelen, want winst was nodig. Die tactiek werkte, want de thuisploeg kreeg slechts een keer een grote kans. Na een goed opgezette aanval kwam de bal op de paal en lat terecht.

Abram zat langs de kant met veel spanning, maar zijn manschappen hielden stand. Na afloop kon hij er geen seconde mee zitten dat het geen goede wedstrijd was geweest. Het enige dat deze keer telde waren de 3 punten en die waren veroverd. Hoofddorp speelt zondag 26 mei tegen AFC '34. Als 1 punt wordt gepakt, is Hoofddorp veilig.