Door de spanning wordt de korf niet zo makkelijk gevonden, maar wel vaak genoeg om de zege te pakken.
Door de spanning wordt de korf niet zo makkelijk gevonden, maar wel vaak genoeg om de zege te pakken. ((Foto: Rowin van Diest))

KIOS overtuigend kampioen

  Sport

NIEUW-VENNEP - De korfballers van KIOS wonnen zaterdag 1 juni met 12-10 van Paal Centraal. Door deze zege is het kampioenschap binnen en promoveert het team van coach Mark Krook naar de eerste klasse van de veldcompetitie. Nog niet zo lang geleden werd ook in de zaal het terechte kampioenschap gevierd.

Promotie naar de eerste klasse

Vooraf hadden de fans geen twijfel over een goed resultaat tegen Paal Centraal. Het werd echter geen superscore, daarvoor was het verzet van de tegenstander te groot. Aan de andere kant speelde ook mee dat de aanvallers van de thuisploeg onder druk stonden. En dat is normaal bij een kampioenswedstrijd. Jeroen Vos liet wel zien op scherp te staan, binnen 20 minuten had hij al vier keer gescoord. Daar kwam later nog een treffer bij. Met rust stond het 6-2.

De tegenstander uit Delft kwam in de tweede helft ook veel beter voor de dag dan iedereen had verwacht. Krook besloot een aantal wissels in te brengen. Dat veranderde weinig aan het spel. Het scoren bleef moeilijk gaan. Maar dat was iedereen na het laatste fluitsignaal van de arbiter vergeten. KIOS vierde, samen met de vele toeschouwers, uitbundig feest.

KIOS heeft een zeer sterke selectie tot haar beschikking. Naast Vos kwamen Max Blom en Lisa Landman twee keer tot scoren. De andere schutters waren Bart Rozendaal, Daan Landman en Simone Heemstra. KIOS sluit over twee weken het veldseizoen af met een uitwedstrijd tegen KZ Danaiden dat op de derde plek staat. Krook zal van zijn team zeker eisen dat er inzet getoond gaat worden.

Meer berichten