Uit tegen SCW lukt het FC VVC niet om te winnen.
Uit tegen SCW lukt het FC VVC niet om te winnen. (Foto: Rowin van Diest)

Onterecht verlies FC VVC

  Sport

door onze verslaggever

NIEUW-VENNEP - FC VVC verloor zaterdag 31 augustus de bekerwedstrijd uit tegen SCW 1-0. Een onterechte nederlaag, want de teams waren aan elkaar gewaagd.

De clubs zijn bijna buren en waren beide zeer gemotiveerd om te winnen. Er kwamen niet al te veel kansen, maar spannend was het duel zeker. VVC liet een sterke indruk achter. Het was echter aanvallend niet al te fortuinlijk. Een voorzet van SCW-speler Patrick de Lange kwam via een verdediger achter de doelman van VVC terecht. VVC had daarna niet meer het geluk om terug te komen. De volgende tegenstander in het bekertoernooi is de Koninklijke HFC. VVC maakt zeker kansen op een goed seizoen. De club heeft namelijk de beschikking over een goede en brede selectie voor het eerste team.

Jeugdafdeling

Het gaat goed met de jeugdafdeling van VVC. Zo is er een Champions League opgezet om de jongste jeugd spelenderwijs kennis te laten maken met de voetbalsport. Een vrijwilliger legt uit: ''Vaak moeten kinderen eerst een zwemdiploma halen voor ze een andere sport mogen kiezen. Bij VVC hebben we ervoor gekozen twee categorieën op te zetten. De Talentjes (3-4 jaar) en de FC VVC Champions League (5-6 jaar). Hierdoor worden kinderen enthousiast gemaakt om naast het behalen van de zwemdiploma's ook alvast te starten met een sport die ze wellicht uitdagender vinden.''

De Talentjes krijgen bij FC VVC een professionele training op zaterdag vanaf 8.30 uur. In deze training worden spelletjes gedaan en maken kinderen kennis met alle weerstanden die de voetbalsport kent. Voorbeeld: Een bal is voor deze leeftijdsgroep al een weerstand. Alle activiteiten hebben maar één doel: bekend raken met de voetbalsport op een leuke, vrije en plezierige manier.

De vrijwilliger: ''De FC VVC Champions League is opgezet op basis van de normale teambehandeling bij FC VVC. Kinderen krijgen op de woensdag om 16.00 uur een heuse training voorgeschoteld in de vorm van een circuit, op zaterdagochtend mogen de jongens en meisjes al de opgedane vaardigheden laten zien in een Champions League competitie.''

Meer berichten