SV Hoofddorp wint derby met DSOV

Voetbal.
Voetbal. Foto: Pixabay

HOOFDDORP - SV Hoofddorp won zondag 13 oktober thuis met 3-1 van DSOV. En die overwinning was ronduit verdiend.

Eerder dit jaar had Hoofddorp het nog zeer moeilijk gehad tegen DSOV. Deze keer liep dat anders. In de eerste helft was de thuisploeg beter, al werd nog wel veel balverlies geleden. Door Erwin Smajic werd het in de 37ste minuut 1-0.

In de tweede helft kwam DSOV na bijna een uur op gelijke hoogte. Lars van Rijn, vorig jaar nog actief bij Hoofddorp, gaf een scherpe voorzet aan Lonis die doeltreffend uithaalde. Hoofddorp schrok daar niet van en bleef sterk doorgaan. Mohamed Chih bekroonde zijn ijzersterke spel met een treffer. In de 72ste minuut kon Martijn Tjon-A- Njoek het duel beslissen via een fraaie inzet.

Weinig beleving

DSOV verloor, omdat het met te weinig beleving had gespeeld. Chih werd door vriend en vijand uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hoofddorp mag blij zijn dat het deze klasse speler in de selectie heeft. Trainer Jethro Abram was blij met de winst en merkte terecht op, dat zijn team het dit seizoen uitstekend doet.