Xuxa Blom judokampioen van de regio

Regiokampioen Xuxa Blom en medaillewinnaars Wigo Hendriks (l), Mike de Rooij, Katara Dekker en Thomas Vermeer. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De kampioenschappen van regio Zuid-West in Noord-Holland vonden zondag 3 oktober plaats bij Judo Yushi in Nieuw-Vennep. Acht van de elf judoka's van Judo Yushi die mochten meedoen, behaalden een plek bij de beste 5 in hun gewichtsklasse en plaatsten zich hiermee voor het kampioenschap van Noord-Holland.

De Judo Bond Nederland heeft het district Noord-Holland in drie regio's verdeeld. In elk van die regio's is het regiokampioenschap voor judoka's tot 12 jaar. Behalve dat de regiotitel verdiend kan worden, plaatsen de beste vijf judoka's per gewichtsklasse zich voor het kampioenschap van Noord-Holland, het hoogst haalbare in deze leeftijdsklasse.

Oppermachtig

In de klasse tot 50 kilo was Xuxa Blom van Judo Yushi vooral in het grondjudo oppermachtig. Ze won de meeste wedstrijden voortijdig met vol punt, met name door houdgrepen. Dit leverde haar het regiokampioenschap op. In de klasse tot 38 kilo was Wigo Hendriks ook goed op dreef. Hij had geen moeite met zijn tegenstanders, behalve met de tegenstander in de finale. Hij pakte daardoor het zilver. In dezelfde gewichtsklasse maakte Katara Dekker ook een mooie reeks en pakte brons.

In de klasse tot 42 kg stonden Mike de Rooij en Thomas Vermeer op het podium. Beiden kwamen moeiteloos door de poule, maar verloren de halve finale. De strijd om brons wonnen beide judoka's wel.

In de gewichtsklasse tot 34 kg, de klasse met de meeste deelnemers, behaalden Tim van Deventer en Shayen Ouwerkerk de top 5. De judoka's wonnen hun poule en kwamen in de winnaarsronde. Daarin verloor Shayen de kwartfinale en Tim de halve finale. Door de winst van Shayen in de herkansingsronde troffen zij elkaar in de strijd om brons. Deze wedstrijd wist Tim nipt in zijn voordeel te beslissen.

In de klasse tot 27 kg behaalde Xian Spijker als eerstejaars judoka in zijn leeftijdsklasse de vierde plek.

De acht judoka's van Judo Yushi treden volgende week aan op het kampioenschap van Noord-Holland in Beverwijk.