Rode kaart verknalt goede reeks SV Hoofddorp

Hoofddorp begint goed aan het duel met AGB, maar na een rode kaart voor Gairvyno Zeefuik loopt het volledig in de soep. (Foto: Rowin van Diest)

HOOFDDORP - SV Hoofddorp verloor zondag 10 november in de eerste klasse met 0-4 van AGB. Het team van trainer Jethro Abram begon niet slecht, maar raakte van slag na een rode kaart voor Gairvyno Zeefuik.

door onze verslaggever

Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen. Hoofddorp had de afgelopen weken goede resultaten geboekt. Dat was veel minder het geval bij AGB dat een moeizame start van de competitie kende. In de eerste helft begon de thuisploeg sterk, maar kon dit niet tot uitdrukking brengen in doelpunten. Na ongeveer 20 minuten waren de teams even sterk. Met rust stond het nog 0-0.

Rood

Na een goed opgezette aanval werd het in de tweede helft 0-1. Vervolgens was het Zeefuik die een rode kaart opliep. Het was een terechte kaart na een domme actie van deze anders zo gedisciplineerde en sterke speler. Vanaf dat moment ging Hoofddorp beduidend minder spelen. Helaas gingen de spelers ook te vaak in op provocaties van de tegenstander. De scheidsrechter had steeds minder grip op het duel. AGB kon daarna met het nodige geluk op 0-2 en 0-3 komen. Veel fans van de thuisploeg hadden er op dat moment genoeg van en gingen naar de kantine, waar het wel gezellig was. In de 90ste minuut werd het nog 0-4.