Basketball.
Basketball. ((Foto: Pixabay))

Basketbalsters verliezen

  Sport

HOOFDDORP - De vrouwen van Basketballvereniging Hoofddorp verloren zaterdag 9 november met 72-51 van Lokomotief. Het team van coach Linde Somers probeerde het wel in Rijswijk, maar kreeg te maken met een tegenstander die gewoon beter was.

door onze verslaggever

Het was de tweede nederlaag op rij. Vooral het aanvallende spel van de thuisploeg was niet te stoppen. Hoofddorp kon na afloop dan ook snel accepteren dat een nederlaag niet te ontlopen was. De komende drie duels speelt het team van Somers uit. Eerst wacht in Wijchen de uitwedstrijd tegen Wyba. Een week later wacht de wedstrijd tegen EBV. En op 8 december is de uitwedstrijd tegen Landslake in Landsmeer. Het worden drie zware duels voor Hoofddorp.

Gezonde club

Beter nieuws over de club is te melden buiten het speelveld. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van vorige week werd duidelijk dat het organisatorisch goed gaat met de club. Onder daadkrachtige leiding van Franck Wessels is het bestuur weer op volle sterkte gekomen, van twee naar vijf. Rob de Leeuw is secretaris en Marian Haarsma bestuurslid wedstrijdzaken. De vereniging kende op sportief vlak een fantastisch seizoen. Er waren vele kampioenen, waarbij speciaal M22 en V22 werden aangehaald voor het behalen van het Nederlands kampioenschap. Er is het afgelopen seizoen veel aandacht besteed aan het werven van nieuwe vrijwilligers voor de vereniging.

De vereniging staat er financieel goed voor en heeft een sluitende begroting. Het voorstel om de contributie vanaf heden elk jaar te indexeren en dit niet langer met tussenpozen te doen, is door de vergadering aangenomen. Het komende seizoen komt er meer aandacht voor het incasseren van de gelden behorende bij de inspanningsverplichting van de landelijk spelende teams en het verbeteren van de relatie met bestaande sponsoren en het uitbreiden van de portefeuille.

Meer berichten