Grote nederlaag voor FC VVC

FC VVC.
FC VVC. (Foto: PR)

NIEUW-VENNEP - FC VVC verloor zaterdag 9 november teleurstellend met 1-6 van Be Fair. Het team van trainer Rick van IJzendoorn knokte voortdurend tegen zichzelf.

Vooraf wisten de fans van VVC al dat het moeilijk zou worden. Er waren nog altijd de nodige blessures. Van IJzendoorn moest flink puzzelen om een representatief team op te stellen. Roy Gerritsen en Marco Vaalburg mochten allebei hun debuut maken, en dat ging naar wens.

Al na 5 minuten kwam de tegenstander uit Waddinxveen op voorsprong. Weer 5 minuten later kon debutant Gerritsen de gelijkmaker scoren. En dat werd heel even groots gevierd. Be Fair liet al snel zien gewoon beter te zijn en hield de bal te makkelijk in bezit. Halverwege de eerste helft stond het 1-2 na een knap opgezette aanval. Met moeite kon de thuisploeg voorkomen dat het voor de pauze op een grotere achterstand werd gezet.

Voorbeeld

Faysal ging in het tweede bedrijf rechtsback spelen. Voor dit duel had hij al een hele wedstrijd met een ander team gespeeld. Maar zijn inzet was een voorbeeld voor veel VVC spelers. Kevin van Vilsteren creëerde een goede kans, het ontbrak hem echter aan geluk om te scoren. Be Fair kon vrij makkelijk nog vier keer het net vinden.