Handbalsters SV Lotus winnen lastige uitwedstrijd bij HMS/Achilles

Handbal.
Handbal. (Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - Na drie speelrondes tekent zich in de tweede klasse-poule van de handbaldames van Lotus een eerste schifting af. Samen met EHC en HMS/Achilles waren de Hoofddorpse dames nog ongeslagen, dus was de krachtmeting zondag 17 november in Utrecht tegen HMS/Achilles een belangrijke graadmeter.

Na een ruststand van 11-8 in het voordeel van Lotus ontspon zich in de tweede helft een wedstrijd met twee gezichten. De Hoofddorpse dames liepen binnen 10 minuten uit naar een voorsprong van 17-9, maar 5 minuten voor tijd was het verschil weer teruggebracht tot 18-16.

Elaine van Wooning wist 90 seconden voor tijd het belangrijkste doelpunt van de wedstrijd te maken, waarna in de slotseconde zus Tessa ook nog een keer raak schoot voor Lotus. Einduitslag: 20-16 in het voordeel van Lotus.

Lotus staat na vier gewonnen wedstrijden bovenaan. Zondag 24 november spelen de handbalsters om 13.00 uur in de Fanny Blankers-Koenhal tegen Saturnus Leiden DS1.