KIOS winnaar Haarlemse korfbalweek

Sport
KIOS.
KIOS. (Foto: www.kvkios.nl)

NIEUW-VENNEP - KIOS heeft zaterdag 16 november overtuigend de Haarlemse Korfbalweek gewonnen. In de finale werd Rapid door het team van coach Marc Krook met 16-27 verslagen.

Zestien senioren- en acht juniorenteams waren afgelopen week actief in het Kennemer Sportcenter. De opkomst van toeschouwers was goed en er werden zeer sfeervolle en sterke duels afgewerkt. KIOS liet direct al een goede indruk achter en bereikte overtuigend de finale.

Eerst was er nog de finale tussen de derde- en vierdeklassers. Het Oosterkwartier van Aurora won deze met 14-11. Bij de juniorenfinale versloeg KZ 2 het uiterst talentvolle Haarlem met 20-9.

Hoog tempo

Daarna was het de beurt aan KIOS. De fans zagen al snel dat het team van Krook in een hoog tempo speelde en de bal werd goed in de ploeg gehouden. Al snel werd een voorsprong opgebouwd. Die werd met professioneel spel alleen maar verder uitgebouwd. Na afloop wist Rapid dat het had verloren van de sterkste deelnemer van de Haarlemse Korfbalweek. Krook en zijn manschappen waren zeer tevreden met de beker én met het door hen vertoonde spel.