Winst voor hockeydames Kikkers, heren in slotfase onderuit

De Kikkers weet het doel drie keer te vinden en wint zo haar zesde duel van dit seizoen. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - De mannen van De Kikkers verloren zondag 17 november met 1-2 van Weesp. De vrouwen versloegen in eigen huis Heerhugowaard met 3-0.

Het was een meer dan verdiende overwinning voor de hockeysters van trainer Sander van den Broek tegen het wat lager geklasseerde Heerhugowaard. Met 19 punten uit tien wedstrijden staat het team vijfde in de vierde klasse. Zondag 24 november wacht de uitwedstrijd tegen Scoop Delft, dat precies evenveel punten heeft, maar op puntensaldo boven de Vennepse dames staat.

Aanvallend te weinig

Het herenteam van trainer en coach Elmar Vermeiden speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar wist aanvallend te weinig te brengen. In de eerste helft wisten beide teams niet tot scoren te komen. In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel. Na een goed opgezette aanval kwam de tegenstander op voorsprong. De zeer ervaren Bob Wolters maakte met een goed ingeschoten strafbal gelijk. Enige minuten voor tijd werd het toch nog 1-2.

Door dit resultaat blijft De Kikkers op een-na-laatste plek staan. Vermeiden: "We hebben nog een duel tegoed voor de lange winterstop. De enige tegenstander die ons dit jaar nog wacht, is Abcoude, dat vierde staat." Vermeiden is zich ervan bewust dat zijn selectie moeizame maanden achter de rug heeft. "We hebben veel last gehad van langdurige blessures. En er zijn de nodige jonge spelers die nog moeten wennen." De Kikkers doet niet mee met de zaalcompetitie. "Er zijn wel enkele jongens in de zaal actief, maar dat is puur recreatief. We gaan ons dus in alle rust voorbereiden op het tweede deel van de competitie. We moeten in ieder geval wat gaan stijgen op de ranglijst."