DIOS en Pancratius treffen elkaar voor het eerst in de tweede klasse.
DIOS en Pancratius treffen elkaar voor het eerst in de tweede klasse. ((Foto: Rowin van Diest))

DIOS onderuit in derby met koploper Pancratius

  Sport

NIEUW-VENNEP - Het leek vooraf een spannende wedstrijd te worden. De praktijk viel toch tegen, want DIOS was niet opgewassen tegen Pancratius, dat in grote vorm is.

DIOS ontving zondag 17 november koploper Pancratius. Er was veel publiek op dit aantrekkelijke affiche afgekomen. Terecht, want de clubs ontmoetten elkaar nooit eerder in de tweede klasse. De thuisploeg probeerde het zeker, maar had al snel door dat de tegenstander niet voor niets bovenaan staat. Uiteindelijk werd het 2-4. Bas Pel en Dave Hertog kwamen bij de Badhoevedorpers onder andere tot scoren.

Programma

DIOS kon na afloop het verlies snel accepteren. Zondag 24 november wacht opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Roda '23. Een tegenstander die zeker niet sterker is en niet hoog op de ranglijst staat. De fans zullen zeker weer komen om de sympathieke nieuwkomer in de tweede klasse te steunen.

Pancratius speelt thuis tegen Nieuw Utrecht. En dat is een tegenstander die zeker bedwongen moet kunnen worden. Pancratius is in haar huidige vorm momenteel de beste in deze klasse.

Meer berichten