Een overzicht van het complex.
Een overzicht van het complex. ((Foto: www.tvrijsenhout.nl))

Tennisvereniging Rijsenhout viert 50ste verjaardag

  Sport

RIJSENHOUT - Tennisvereniging Rijsenhout bestaat op 26 november 2020 50 jaar en dat gaat gevierd worden. De aftrap voor het gouden lustrum is vandaag met een bijzonder jubileumkalender die alle leden in hun brievenbus krijgen.

TV Rijsenhout is anno 2019 niet meer weg te denken uit Rijsenhout. Maar ooit was er een tijd zonder deze vereniging.

Het eerste initiatief voor een tennisvereniging in Rijsenhout is eind 1960 genomen door de toenmalige huisarts dr. Smit. Deze arts dacht: “Hoe krijg ik Rijsenhout meer in beweging?” Er werd een werkgroep gevormd die voortvarend aan de slag ging. De gemeente stelde grond beschikbaar op basis van erfpacht. Op een goed moment waren er voldoende leden en financiële middelen. De eerste lening werd verstrekt door het pensioenfonds van de vereniging voor vroedvrouwen.

Tijdpad

De officiële oprichtingsdatum van de tennisvereniging is 26 november 1970. Een tijdpad:

1973: Aanleg twee banen. Er was inmiddels een bestuur met als voorzitter Richard van der Linden. Er was echter nog geen clubhuis, dus mochten de leden de kantine van de voetbalvereniging gebruiken.
1976: Aanleg twee nieuwe banen.
1978 tot 1980: Huidig clubhuis ontworpen, gebouwd en gelijktijdig baan 5 gerealiseerd.
December 2009 tot april 2010: Renovatie van de bestaande gravelbanen in kunststofbanen van smashcourt. Gelijktijdig een uitbreiding voor de jeugd, de aanleg van een nieuw jeugdterrein met twee minibanen en een grote oefenmuur.

Trots

Mede door de bestuursleden, heel veel vrijwilligers die zich met hart en ziel in de afgelopen 50 jaar inzetten voor TV Rijsenhout en de financiële ondersteuning van sponsoren, zijn de leden en de vereniging trots op wat er nu staat.

Om het gouden lustrum te vieren, staat er vanaf januari 2020 iedere maand een sportieve of feestelijke activiteit op de kalender. Voor iedereen, van jong tot oud, oud-leden en niet-leden is er een programma opgesteld. Het jubileumjaar wordt op 28 november 2020 afgesloten met een feest.

Om de laatste nieuwtjes over dit jubileumjaar niet te missen, kijk op www.tvrijsenhout.nl of www.facebook.com/tvrijsenhout.

Oproep oud-leden

Oproep aan oud-leden: "Vind je het leuk om mee te doen met een van onze jubileumactiviteiten? Stuur dan een mail met naam, adres, postcode en woonplaats naar jubileumfeesttvr@gmail.com.

Meer berichten