KIOS laat winst in laatste 5 minuten uit handen glippen

KIOS heeft de wedstrijd volledig in handen tot de laatste 5 minuten aanbreken.
KIOS heeft de wedstrijd volledig in handen tot de laatste 5 minuten aanbreken. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW-VENNEP - Het zag er lang naar uit dat de korfballers van KIOS de volle winst gingen pakken zaterdag 30 november tegen Swift. Niets was minder waar.

Met nog 5 minuten te spelen, kwam KIOS op een 19-16 voorsprong. De overwinning tegen het Amsterdamse Swift leek binnen. Weliswaar werd het met nog anderhalve minuut te spelen 19-17, maar KIOS zou de wedstrijd vast en zeker eenvoudig uitspelen. Maar met drie keer onnodig balverlies en een drie uit drie scorende tegenstander stond er, met nog 4 seconden te spelen, een verrassende 19-20 achterstand op het bord. En het lukte de Vennepers niet met een laatste schot toch nog een gelijkspel over de streep te trekken.