Logo SV Overbos.
Logo SV Overbos. ((Foto: PR))

SV Overbos onder 23 maakt goede start

  Sport

HOOFDDORP - Het team van onder de 23 jaar van SV Overbos, maakte vorige week haar debuut. Een team, opgericht om talenten extra ruimte te geven.

DSOV uit Vijfhuizen was de allereerste tegenstander. Overbos: "Ons team bestond voor deze gelegenheid uit zes spelers uit de O19 (Anthony, Nourdin, Gradus, Hicham, Amir en Roy), twee spelers uit de O17 (Ward en Sven) en vijf spelers uit Heren 1 (Raeef, Pim, Darrel, Yassin en Willem). De tegenstander speelt in de eerste klasse en trad aan met acht spelers uit de selectie."

Op papier zag het er dus zwaar uit, maar dat bleek mee te vallen. "Je zou verwachten dat we compleet weggespeeld zouden worden. Maar niets was minder waar. We stonden goed compact en de mannen waren bereid om voor elkaar te werken, heel positief. De jeugdspelers luisterden naar de wat oudere spelers en zo hielden we Vijfhuizen aardig bezig."

Frommelgoal

Een 1-0 achterstand werd snel gelijk getrokken met een frommelgoal van Anthony. Ook de 2-1 achterstand maakte Overbos vlak na rust goed met een prachtige kopbal van Willem. "We wisten dat we de tweede helft de vermoeidheid zouden gaan voelen. Dat zag je dan ook gebeuren; langzaam maar zeker kwamen we steeds een paar passen tekort. Desondanks werden we niet compleet van de mat gespeeld."

DSOV bleek uiteindelijk toch beter en bracht de eindstand op 5-2. Maar Overbos was tevreden. "We hebben een leuke wedstrijd gezien waarbij alle spelers aan bod zijn gekomen. Voor velen een eerste kennismaking met Heren 1. Iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts. We waren het er allemaal over eens dat dit voor herhaling vatbaar is."

Meer berichten