De cubs van de Haarlemmermeer Hawks op het nieuwe, 'eigen', veld.
De cubs van de Haarlemmermeer Hawks op het nieuwe, 'eigen', veld. ((Foto: Aangeleverd))

Hawks Rugbyers spelen eerste wedstrijd op nieuwe locatie

  Sport

NIEUW-VENNEP - Het eerste half jaar van het rugbyseizoen hebben de Haarlemmermeer Hawks bij gebrek aan een clubhuis en voorzieningen alle wedstrijden uit gespeeld.

Sinds een kleine anderhalve week staat er een 'clubhuis' aan het Kleinlandpad, weliswaar nog niet af, maar wel wind en waterdicht. Reden voor alle Hawks teams om weer gaan te vlammen op het eigen veld.

Het was 1 december 8.30 uur een koude start. Omdat het veld voor het eerst officieel bespeeld ging worden, moesten de lijnen getrokken worden, de vlaggen geplaatst en de kussens om de palen. Met man en macht werd gewerkt om voor de kick-off van 11.00 uur klaar te zijn. Om 10.30 uur werd de laatste krijtstreep getrokken en konden de Cubs beginnen aan hun warming up.

Genot

De cubs kwamen uit tegen de Bulldogs uit Almere, die, inclusief veel toeschouwers, ook op tijd waren gearriveerd. Om 11.00 uur klonk het fluitsignaal. Iedereen gooide zich in de strijd. Mooie passes en tackles van beide kanten. In het begin waren de Hawks net iets sterker wat zich vertaalde in een mooie try. Later in de eerste helft kwamen de Bulldogs terug en stond het gelijk. Het was een leuke uitdagende wedstrijd, een genot voor de toeschouwers die in het zonnetje stonden.

Na een redelijk gelijkwaardige wedstrijd haalden de Hawks de zege binnen met 22 tegen 12. Een mooie eerste dag in de wedstrijdgeschiedenis van de Haarlemmermeer Hawks op de eigen nieuwe locatie.

Meer berichten