DIOS pakt welkom punt

Een voetbalveld.
Een voetbalveld. (Foto: Pexels)

NIEUW-VENNEP - Het duel DIOS-Nieuw Utrecht eindigde zondag 8 december in 2-2. DIOS heeft er weer een punt bij, maar blijft hekkensluiter in de tweede klasse.

Het publiek zag een redelijke wedstrijd. In de tweede minuut had Jesse van Wees pech dat zijn inzet op de paal terechtkwam. Twee minuten later was de tegenstander fortuinlijker toen het 0-1 werd. Beide ploegen bleven hard knokken om er een goede middag van te maken. De goed spelende Milan van de Keer gaf een goede voorzet, de snelle Robin van der Voort wist op fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Darius Broxterman had daarna pech dat zijn inzet geen doel trof. Even later mocht Van Wees een vrije trap nemen. De bal bleef in het strafschopgebied en Jeffrey Hoefkens kon uiteindelijk scoren. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Na balverlies op het middenveld reageerde Nieuw Utrecht zeer snel en stond het 2-2.

Fysiek

De tweede helft gaf eenzelfde speelbeeld. De Utrechtenaren waren fysiek iets sterker, maar de achterhoede van DIOS was alert.

DIOS heeft nu 3 punten, de achterstand op naaste concurrent Weesp is 3 punten. Zondag 15 december wacht de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen. Daarna breekt de winterstop aan.