Totale offday FC VVC

FC VVC.
FC VVC. Foto: PR

NIEUW-VENNEP - FC VVC moet met een naar gevoel de feestdagen ingaan. De thuiswedstrijd tegen Lugdunum werd zaterdag 14 december met liefst 0-9 verloren. Het team van trainer Rick van IJzendoorn had een collectieve offday. Volgens insiders is het zelfs mogelijk dat VVC thuis nooit eerder met zulke grote cijfers verloor.

Vooraf waren de verwachtingen al niet hoog gespannen. VVC gaat al een aantal weken door een moeizaam proces. Toch is de sfeer bij de selectie goed en weet iedereen dat er voldoende kwaliteit is. Maar vanaf de eerste minuut tegen Lugdunum ontbrak het aan passie bij de thuisploeg. Het werd de verbaasde tegenstander wel heel makkelijk gemaakt. Al snel stond het 0-2. Toen het begon te onweren, besloot de arbiter het duel tijdelijk te staken, zoals in de richtlijnen van de KNVB staat.

Na een minuut of 10 werd verder gevoetbald. Via een omstreden strafschop werd VVC op een nog grotere achterstand gezet. Nog voor de pauze werd het 0-4. Was er dan alleen maar ellende en regen geweest in het eerste bedrijf? Nee, er was in de beginfase een mooie aanval van VVC en Jamal gaf een prachtige voorzet aan Kevin van Vilsteren. Die gaf zijn kopbal echter te weinig kracht om gevaarlijk te worden.

Dapper

VVC speelde in de tweede helft aanvallend en dat was dapper. Lugdunum werd via snelle aanvallen steeds gevaarlijk en scoorde nog vijf keer. In de slotfase deden de spelers van VVC vooral aan tijdrekken. Zij wilden voorkomen dat er met dubbele cijfers verloren werd. En dat lukte met het nodige geluk.

VVC gaat in de derde klasse de winterstop in als hekkensluiter met 7 punten. Al 49 keer moest de ploeg een treffer incasseren, dat is in ieder geval een record. De eerste tegenstander in 2020 is, eind januari, TAVV uit Ter Aar en dat is geen makkelijke tegenstander.