Teleurstellende nederlaag DSOV

Een voetballer in actie.
Een voetballer in actie. (Foto: Pixabay)

VIJFHUIZEN – DSOV verloor zondag 15 december met 3-0 van Kolping Boys. Het team van trainer Bart Jansen is daarom met een vervelend gevoel de winterstop ingegaan.

Er waren, ondanks de matige weersomstandigheden, veel fans meegegaan naar Alkmaar, en dat zegt veel over de trouw aan het team. Helaas zagen ze een DSOV dat tegenviel. Er werd te weinig strijdlust getoond en de spelers wisten elkaar niet te vinden. Bij de tegenstander, die echt niet over een wereldploeg beschikt, was er veel power. Door een fout achterin werd het 1-0. Nog voor het rustsignaal ging het in de defensie wederom fout en kon de thuisploeg opnieuw scoren.

Jansen besloot in de rust enkele wijzigingen in zijn team aan te brengen. Bianco Carolina ging van de verdediging naar de spits. En Gioney Capello mocht na een lange periode van blessureleed zijn eerste spelminuten weer maken. Deze speler kan van groot nut zijn en heeft op karaktervolle wijze geknokt om terug te komen. De omzettingen van Jansen leken even succesvol, want er zat meer kracht in het team.

Geen geluk

Na bijna een uur kwam de eerste grote kans, maar het ontbrak aan geluk. Daarna waren er nog twee kansen, maar wederom was er geen 'afmaker'. Bij een counter werd Kolping gevaarlijk en moest een verdediger van DSOV hard ingrijpen om een treffer te voorkomen. De arbiter wees direct naar de stip. Doelman Tarek Kharboutli wist op fraaie wijze de bal te stoppen. Een minuut later gaf de scheidsrechter opnieuw een strafschop aan Kolping. Deze keer was Kharboutli kansloos en was het duel beslist. DSOV bleef het proberen, maar wist het net niet te vinden.

DSOV kan terugkijken op een wisselende reeks duels in de eerste klasse. Tijdens de winterstop is er voor de selectie een trainingskamp in Spanje.