UNO verliest derby maar is tevreden

  Sport

HOOFDDORP - UNO verloor zaterdag met 6-2 de derby tegen SV Hoofddorp. Het team van trainer Adam Natadingrat betreurde dat natuurlijk, maar er was ook reden voor tevredenheid. Het team heeft belangrijke stappen voorwaarts gemaakt.

Het werd, zeker voor de neutrale toeschouwer, een aardige wedstrijd om te zien. Beide teams waren in de stemming om er een leuke derby van te maken. Hoofddorp liet al snel zien de bal beter in de ploeg te kunnen houden. Het was dan ook terecht dat het op voorsprong kwam. UNO kreeg nog wel de mogelijkheid om terug te komen, maar een grote kans werd niet benut. Nog voor de pauze kwam de thuisploeg op 2-0.

Twaalfde treffer

De tweede helft was net begonnen of Hoofddorp kon opnieuw scoren. Max Mollmann scoorde vervolgens voor UNO. Daarna kon Hoofddorp nog drie keer scoren. Micha de Wolff zorgde voor de 6-2, het was alweer zijn twaalfde treffer van dit seizoen.

Na afloop waren beide teams tevreden. Hoofddorp blijft aan de subtop goed meedraaien. UNO kan terugkijken op redelijke eerste seizoenshelft. Natadingrat: ''Vorig jaar was een rampseizoen en hadden we lange tijd geen enkel punt. Dit jaar gaat het veel beter, al moeten we nog hard werken om nog beter tot ons recht te komen.' Het spel tegen Hoofddorp viel hem 100 procent mee. ''Vooraf waren er zes jongens afwezig. Vijf wegens blessures en één vanwege werk. Ik heb het opgevangen met jongens uit lagere teams en die hebben het uitstekend gedaan. We zitten op de goede weg. Na de winterstop gaan we verder. De mooie tijden gaan echt komen."

Meer berichten