Thijs Postma maakte voor Kunst en Vliegwerk zestig nieuwe schilderijen en tekeningen.
Thijs Postma maakte voor Kunst en Vliegwerk zestig nieuwe schilderijen en tekeningen. ((Foto: Martien de Bock))

Tentoonstelling Kunst en Vliegwerk in Transport Museum

  Uit

NIEUW-VENNEP - De schilderijen- en pentekeningen tentoonstelling 'Kunst en Vliegwerk' wordt donderdag 25 april om 15.30 uur geopend. Zestig werken geven een historisch overzicht van mijlpalen in de KLM-geschiedenis. Kunstenaar Thijs Postma heeft niet alleen prachtige gouaches gemaakt, deze keer zijn ook pentekeningen aan de expositie toegevoegd.

100 jaar luchtvaart én 1 jaar NTM

Thijs Postma is zijn hele leven al luchtvaart-enthousiast geweest en is een allround kunstenaar. Hij maakte vele boeken en tot op de dag van vandaag schrijft hij artikelen voor het luchtvaartblad 'Piloot en Vliegtuig'. Hij schildert en tekent in een ongelofelijk tempo. Het Nederlands Transport Museum is vereerd dat zij deze tentoonstelling binnen haar muren heeft gekregen.

100 jaar burgerluchtvaart

Het bestuur van de stichting grijpt de opening van de tentoonstelling aan om nieuws bekend te maken over het jubileumjaar '100 jaar burgerluchtvaart'. Het museum is het komend jaar op tal van terreinen actief om het jubileum extra glans te geven. Zo wordt medewerking verleend aan de totstandkoming van een documentairereeks over 100 jaar burgerluchtvaart, wordt een Fokker geborgen uit Mali en wordt een oproep gedaan aan oud-Fokker en -KLM medewerkers om herinneringen te delen met museumbezoekers door het ter beschikking stellen van memorabilia (en dit zijn maar enkele voorbeelden).

1 jaar NTM

Last but not least wordt stilgestaan bij 1 jaar NTM (Nationaal Transport Museum); het museum is spectaculair gegroeid; van elf samenwerkende stichtingen vorig jaar, naar negentien nu. Van tien naar 130 vrijwilligers en van één restauratieproject naar zeven projecten nu. Het museum is dus volop in beweging.

Het Nederlands Transport Museum aan de Lucas Bolsstraat 7 is elk weekend en de meivakantie open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang 7,50 euro, kinderen 5 euro. Een rondrit met een historische bus kost 2,50 euro en start elke dag om 15.00 uur. Ook is er elke openingsdag een rondleiding om 14.00 uur.

www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum

www.nederlandstransportmuseum.nl.

Meer berichten