Een Auster vliegtuig is zondag te zien op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.
Een Auster vliegtuig is zondag te zien op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. (Foto: www.ehhv.nl)

Bevrijdingstour houdt halt in Nieuw-Vennep

  Uit

NIEUW-VENNEP - Begeleid door de Big Band van de Haarlemmermeer verzamelen zondag 5 mei vele oude legervoertuigen zich om 12.00 uur op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep, voor de bevrijdingstour door Haarlemmermeer. De tour arriveert weer voor het defilé op het plein om circa 14.30 uur.

Oude legervoertuigen, muziek en re-enacters

De gehele dag is het feest op het plein; live muziekoptredens wisselen elkaar af in de muziekkoepel en op het podium. Op en rond het plein staan oude legervoertuigen, waaronder enkele hele speciale exemplaren en ook een Auster vliegtuig uit 1944. Op het grasveld naast de koepel wordt een schietdemonstratie gehouden door leden van de K.T.R.

Omdat Nieuw-Vennep ook is bevrijd door de Canadese troepen, zijn er leden van een re-enacters groep die gekleed zijn als 'the Royal Hamilton light Infantry', uit die tijd.

De bar van het Ontmoetingscentrum is open, evenals het terras van Pier K. En voor 10 euro kunnen de bezoekers genieten van een echte leger veldkeuken maaltijd.

Later in de middag arriveren, onder begeleiding van hun team gekleed in WW II U.S. army kleding, de muzikanten van Swing the Mood in hun Dodge EHBO wagen uit 1942. Dat belooft een spectaculair muzikaal optreden te worden.

Het bevrijdingsfeest eindigt rond 18.30 uur met muziek van lokale deejay's en singer songwriters die onlangs verkozen zijn tot de winnaars van de competitie 'On Fleek', een soort mini Nieuw-Vennep bevrijdingspop.

Meer berichten