Bij verschillende stands kunnen de bezoekers allerlei bijengerelateerde producten kopen.
Bij verschillende stands kunnen de bezoekers allerlei bijengerelateerde producten kopen. ((Foto: Imkersvereniging Haarlemmermeer))

Open dag Imkersvereniging Haarlemmermeer

  Uit

CRUQUIUS - Imkersvereniging Haarlemmermeer houdt zaterdag 15 juni haar jaarlijkse open dag op haar mooie park aan de Spieringweg 700A.

Deze dag beantwoorden de leden van de vereniging alle vragen over bijen en vertellen hoe deze nuttige insecten hun werk kunnen blijven doen in een veranderende wereld. Zij vertellen ook wat iedereen kan doen om in de eigen tuin meer insecten en bijen te krijgen, zoals op het park van de vereniging, dat steeds meer bloemen en bloeiende bomen krijgt.

Bezoekers, jong en oud, kunnen met een imkerpak aan een kijkje bij de bijen nemen. Voor de kinderen is er een puzzeltocht, ze kunnen meebouwen aan het grote insectenhotel en eigen bijenwaskaars maken. Dit jaar zijn er standhouders met bijen- en streekproducten, er is een imker die korven vlecht en een kunstenaar die tekent met bijenwas. Ook is er gelegenheid om dat zelf te proberen. En natuurlijk kunnen de bezoekers de Imkersvereniging Haarlemmermeer Parkhoning (en andere soorten) kopen.

De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur, parkeren is mogelijk bij het Pannenkoekenrestaurant aan de Kruisweg 1625.

Meer berichten