Werk van Margreet van Slingerland.
Werk van Margreet van Slingerland. ((Foto: PR))

Schilderworkshop 'Begin maar gewoon'

  Uit

HOOFDDORP - 'Begin maar gewoon, ook al heb je het nooit gedaan.' Dat ontdekte Margreet van Slingerland in 2014, toen ze met een vriendin ging schilderen. Die ontdekking straalt af van de 37 schilderijen van Van Slingerland die tot 8 juli in Oecumenisch kerkcentrum De Ark in Hoofddorp hangen.

Die ontdekking wil Margreet van Slingerland graag delen; daarom verzorgt De Ark zondag 16 juni 'Tussentijds', een middag rond haar schilderijen met een korte talkshow en workshops rond verschillende technieken en concepten. Daarin kunnen de deelnemers hun eigen kunnen ontdekken. 'Tussentijds' is van 12.00 tot 14.00 uur, met tussendoor een hapje en drankje. Opgeven: cultuurindeark@gmail.com of bij De Ark, Muiderbos 36 Hoofddorp.

Tot 2014 had Van Slingerland nog nooit een penseel vastgehouden. In de Veertigdagentijd 2014 ging ze elke week schilderen met Ans Buenting. Het werd het begin van 5 rijke jaren vol ontdekkingen. Die deelt zij met iedereen door een expositie in De Ark. "Hoe eenvoudig je ook begint, je kunt door jezelf verrast worden," weet Van Slingerland inmiddels. In 2017 volgde ze een aquarelcursus. "Anderen zagen de mooiigheid in mijn aquarellen. Ik vind aquarelleren wel het leukst, maar acrylschilderen ook. Daarbij word ik geïnspireerd door 'Vrolijk Schilderij'. Dan schilder je koeien, vogels en dikke dames in fantasiekleuren. Erg leuk om te doen."

De tentoonstelling in De Ark loopt tot 8 juli en is open op dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur en zondags rond de kerkdienst van 10.30 uur. Bezoek op afspraak: cultuurindeark@gmail.com.

Meer berichten