Culinaire hoogstandjes zijn komend weekend te proeven tijdens Haarlemmermeer Culinair.
Culinaire hoogstandjes zijn komend weekend te proeven tijdens Haarlemmermeer Culinair. ((Foto: Pixabay))

Haarlemmermeer Culinair is terug

  Uit

HOOFDDORP - Ook dit jaar kan iedereen genieten van lokale en regionale smaken tijdens de tweede editie van Haarlemmermeer Culinair op het Raadhuisplein. Muziek van verschillende artiesten maakt het evenement, dat dit jaar groter wordt opgezet, helemaal af.

Nog groter aanbod aan lokale en regionale smaken

Haarlemmermeer Culinair is terug met een nog groter aanbod aan lokale en regionale smaken. Waar de vele duizenden culinaire liefhebbers vorig jaar één of meerdere dagen het gratis evenement bezochten, krijgen zij hier weer de kans toe op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli.

Tijdens de eerdere edities lieten variërende restaurants hun formidabele kookkunsten zien. Dit jaar wil de organisatie de restaurants uit de omgeving opnieuw in het zonnetje zetten. Naast de aanwezigheid van lokale restaurants zijn er diverse foodtrucks. De diversiteit in aanbod van eet- en drankgelegenheden - die hapjes, koude versnaperingen, cocktails, bieren en wijnen aanbieden - is een aanwinst voor het festival. In combinatie met een entertainmentprogramma belooft het een culinair feest te worden voor zowel deelnemers als bezoekers.

De 'perfect sky' tent voorziet de centrale bar van schaduw en overkapping tijdens de programmering. In het midden van de bar wordt een podium gebouwd waar een groot assortiment aan artiesten optreedt. Van volkszangers tot deejays en akoestische muzikanten, het belooft een spektakel te worden.

Ook voor de kleinste bezoekers is er genoeg te doen. Naast een entertainmentprogramma is er een speelruimte aanwezig.

Culinair dorp

Speciaal voor het evenement wordt een groot tijdelijk uitgaanscentrum gerealiseerd. Het culinaire dorp wordt ingericht met bijzondere accommodaties voor de restauranthouders, foodtrucks, merken én een groot LED-scherm.

"Lekker happen, gevarieerde drankjes en een hoop gezelligheid. Daar draait het om in het stadshart van Hoofddorp dit weekend,'' zegt wethouder Marja Ruigrok die het evenement vrijdag 5 juli komt openen.

Programma

Vrijdag 5 juli: 16.00 - 23:00 uur

Zaterdag 6 juli: 14.00 - 23.00 uur

Zondag 7 juli: 14.00 - 22.00 uur

www.haarlemmermeerculinair.nl

Meer berichten