Draven over een laag zand dat is uitgestrooid over de Kruisweg. Dat gebeurt zaterdag in Hoofddorp.
Draven over een laag zand dat is uitgestrooid over de Kruisweg. Dat gebeurt zaterdag in Hoofddorp. ((Foto: https://kortebaandraverijen.nl))

Kortebaandraverij Hoofddorp

  Uit

HOOFDDORP - Op het Marktplein en de Kruisweg is zaterdag 13 juli de negende editie van Kortebaandraverij Hoofddorp.

De Kortebaandraverij is een niet meer weg te denken evenement in het centrum van Hoofddorp. Een afvalrace van 24 paarden met sulky over ongeveer 300 meter tussen Joannes de Doperkerk en hotel restaurant De Beurs. Er kan een gokje worden gewaagd, er is een goed horeca-aanbod, muziek en veel gezelligheid.

In 2020 bestaat de Kortebaan Hoofddorp 10 jaar en is deze kortebaan tevens het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap.

Kortebaandraverij Hoofddorp duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Om 13.15 uur geeft locoburgemeester Marja Ruigrok het startschot. "De kortebaandraverij is een niet meer weg te denken volksfeest in Haarlemmermeer, het is een uniek evenement met een lange historie. Volgend jaar, tijdens het jubileumjaar, wordt hier het Nederlands kampioenschap kortebaan gehouden. Wat een geweldig vooruitzicht. Bovendien rennen er dan niet alleen hele snelle paarden over de zandlaag, maar mogen ook deelnemers op naaldhakken het proberen. Ik kan niet wachten!", blikt Ruigrok vooruit.

Het deelnemersveld is vandaag te vinden op:

www.kortebaandraverijen.nl

Meer berichten