Het is bijna september, tijd om de aardappels te oogsten.
Het is bijna september, tijd om de aardappels te oogsten. ((Foto: Pixabay | Couleur))

Aardappeloogstdag in Parklanden

  Uit

NIEUW-VENNEP - De aardappeloogstdag in Parklanden. Het begint zo langzamerhand een begrip te worden. Wat is begonnen met zelf lekker in de klei wroeten om aardappelen te rooien, is uitgegroeid tot een enorm festijn voor het hele gezin. Het begon leuk en het werd en wordt steeds leuker. Aardappeloogstdag 2019 staat gepland voor zondag 8 september.

Om de drukte wat te spreiden (en om er een nog leukere dag van te maken) heeft de organisatie wat activiteiten overgenomen van het boerenpaasfeest dat zij in de lente organiseerde. Op de aardappeloogstdag kunnen de bezoekers nu ook limonade melken, er is de wedstrijd hooivork hangen en een hut bouwen, samen met huttenbouwer Palenpa.

Heel veel te doen

De aardappeloogstdag is van 11.00 tot 16.00 uur, toegang is 5 euro (kinderen tot en met 2 jaar gratis). De bezoekers krijgen koffie of thee bij aankomst (limo moeten de kinderen zelf melken), een ritje op de tractor naar het aardappelveld, eigen aardappelen rooien, eigen frites maken (de organisatie bakt), op elkaars nek klimmen om appelen te plukken uit de hoogstambomen, appelfriet maken, frisdrank voor tijdens het eten van de frites, een speurtocht in het maïsdoolhof, hooivork hangen, geitjes aaien en hutten bouwen.

Goede doel

Opgeven kan via parklanden@gmail.com met naam en de hoeveelheid personen die mee komen. Naast dat de bezoekers aardappelen kunnen kopen voor eigen gebruik, steunen zij met de aankoop Voedselbank Haarlemmermeer. Daarnaast kan Parklanden met de opbrengst van de aardappeloogstdag de wandelpaden op Parklanden onderhouden. Ook schenkt zij om de week 300 kilo aardappelen aan de voedselbank.

De Aardappeloogstdag-locatie is te vinden aan de Rijnlanderweg tussen 1144 en 1128, aangegeven met een groot bord.

Meer berichten