Zie ze vliegen! in Cruquius.
Zie ze vliegen! in Cruquius. ((Foto: facebook.com/boulevardcruquius))

Zie ze vliegen! op Boulevard Cruquius

  Uit

CRUQUIUS - Op Boulevard Cruquius zie je ze vliegen! Zondag 15 september, in de arena op het Cruquiusplein, laat valkenier Ruben van Maaren tussen 12.00 en 16.00 uur diverse roofvogels vliegen. Een kerkuil, woestijnbuizerd, gier, oehoe, Amerikaanse zeearend, roodstaart-buizerd en caracara-valk maken deel uit van de spectaculaire roofvogeldemonstratie. De roofvogels vliegen rakelings over de hoofden van het publiek. Wie een beetje lef heeft, mag de vogels vasthouden en voeren.

Veel bezoekers ervaren een roofvogeldemonstratie als een onvergetelijk moment. Tijdens een demonstratie worden zoveel mogelijk verschillende vluchten getoondvan uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Het aantal vogels dat getoond wordt, is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Tijdens het vliegen vertelt Van Maaren over de vogels en hun gedrag, natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen. Daarnaast vertelt hij uitgebreid over zijn vak, valkenier. Na de demonstratie neemt hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden en voor het maken van foto's. Het doel van Van Maaren en zijn demonstratie is vooral educatie en het overbrengen van enthousiasme en respect voor dier en natuur.

Aan de slag

Naast de roofvogelshow, die tweemaal wordt gehouden, kunnen kinderen zelf aan de slag voor de vogels in de tuin. Want het najaar is begonnen en de vogels zijn al druk op zoek naar eten. Maak van de tuin een vogelrestaurant en help de vogels met voedzaam lekkers. Lok ze naar de tuin met een zelfgemaakte vetbol-dennenappel, vanzelfsprekend zonder plastic netje. Of timmer een vogelhuisje. Er liggen allerlei materialen klaar om een nestkastje te timmeren, om in de tuin op te hangen of op het balkon. Het Doe-het-zelfteam helpt de kinderen op weg, ouders en begeleiders wordt ook gevraagd een handje te helpen.

Het programma:
12.00 - 13.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken
13.00 - 14.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)
14.00 - 15.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken
15.00 - 16.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)

De roofvogelshows en de workshops op Boulevard Cruquius aan de Oude Spaarneweg 75 zijn gratis te bezoeken. Deelname is op eigen risico.

2142 EA

Meer berichten