Scuttle Buttin'.
Scuttle Buttin'. ((Foto: Aangeleverd))

Blues in The Shack

  Uit

OUDE MEER - In The Shack aan de Schipholdijk treden komend weekend twee geweldige, maar twee totaal verschillende bluesbands op. Vrijdag 6 september is het podium voor Scuttle Buttin'; een avond moddervette blues. Zondagmiddag 8 september verwelkomt The Shack niemand minder dan Johnny Feel Good.

Scuttle Buttin' speelt stevige blues in de Texaanse traditie en brengt, met veel passie en energie, werk van onder andere Stevie Ray Vaughan, The Red Devils en John Mayall. Mike Schuurman is een beest van een gitarist en drukt een behoorlijke stempel op het geluid van Scuttle Buttin'. Zijn stijl houdt het midden tussen Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Zanger Joost van Veen is gezegend met een krachtige stem en met drummer Piet Wittebol speelt dit trio blues met veel shuffle en power.

Johnny Feel Good

Zondagmiddag komt Johnny Feel Good naar Oude Meer. Heerlijke blues met in het achterhoofd Soul, Funk en Rock & Roll, met een heel speciale muzikale gast: Oscar Benton. De muzikanten van Johnny Feel Good brengen stuk voor stuk vele jaren podiumervaring met zich mee. Johnny Laporte is al 40 jaar het kenmerkende gitaargeluid van een van Nederlands bekendste en oudste bluesbands: Barrelhouse. Pianist 'Barrelhouse Bailey' Han van Dam is de andere helft van het kenmerkende Barrelhouse geluid. Art Bausch drumde begin 70-er jaren in de Oscar Benton Blues Band, en nadien onder andere in Living Blues. Jan Blaauw zong bij Rob Hoeke en diens zoon Ruben Hoeke. Mark Harmsma en Armando Jansen zijn in de bluesscene vooral bekend als respectievelijk de bassist en gitarist en zanger van Southside Blues Revue.

The Shack is vrijdag open vanaf 20.00 uur, Scuttle Buttin' begint 21.00 uur, toegang is 10 euro. Zondag opent The Shack vanaf 15.00 uur. Johnny Feel Good ft Oscar Benton begint rond 16.00. Ook deze middag is de toegangsprijs 10 euro.

www.the-shack.info

Meer berichten