Het onthulde vliegtuig die aan de basis stond van zowel KLM als Fokker.
Het onthulde vliegtuig die aan de basis stond van zowel KLM als Fokker. ((Foto: Aangeleverd))

NTM feliciteert 100-jarige KLM met jubileum

  Uit

NIEUW-VENNEP - Het Nederlands Transport Museum feliciteert de KLM met haar honderdste verjaardag op 7 oktober. Voor deze gelegenheid heeft het museum een replica onthuld van een Fokker F.7b-3m, het vliegtuig dat aan de basis stond van het succes van de KLM en van de honderdjarige Fokker.

In het museum is niet alleen de driemotorige Fokker te zien, ook staat er een Douglas DC-2, een gelijk type als waarmee in 1934 de roemruchte London-Melbournerace gewonnen werd. Beide vliegtuigen vertellen prachtige verhalen over het roemruchte verleden van KLM. Veel oud-werknemers van zowel KLM als Fokker vertroetelen nog dagelijks dit soort historische vliegtuigen als vrijwilliger in het museum. En over historie gesproken: Na een oproep van het museum om herinneringen te doneren, hebben vele oud-Fokker en -KLM-werknemers prachtige spullen afgegeven aan het museum.

'Kunst en vliegwerk'

Op dit moment is de schilderijen- en pentekeningententoonstelling 'Kunst en Vliegwerk' over 100 jaar KLM in het museum te bekijken. Luchtvaartschilder Thijs Postma heeft niet alleen schilderijen gemaakt, ook zijn pentekeningen zijn aan de expositie toegevoegd.

Op de foto

De foto bij dit bericht laat de Fokker F.7b-3m in oude KLM-beschildering zien, met links een bus uit die tijd en boven het vliegtuig een poster van de oceaanvaarders die het zouden afleggen tegen de opkomende luchtvaart.

Het Nederlands Transport Museum aan de Lucas Bolsstraat is in de herfstvakantie elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Buiten de vakanties is het museum ieder weekend open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

FB: NederlandsTransportMuseum
www.nederlandstransportmuseum.nl

Meer berichten