Actrice Sabine van Boven speelt 'Anne Frank'.
Actrice Sabine van Boven speelt 'Anne Frank'. ((Foto: Aangeleverd))

Anne Frank in Maand van de Geschiedenis

  Uit

HOOFDDORP - De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In Bibliotheek Hoofddorp-Centrale zijn diverse activiteiten bij te wonen.

Sybren Horlings, eerstejaars student rechten én geschiedenisfanaat, geeft in zijn lezing 'Hij / zij in de Gouden Eeuw' donderdag 17 oktober een kijkje in de Nederlandse samenleving van de Gouden Eeuw. Iedereen kan wel namen noemen van mannen uit de Gouden Eeuw, maar kennen we ook vrouwen? Horlings neemt zijn luisteraars mee langs belangrijke personen uit die tijd, met speciale aandacht voor de positie van de vrouw. Met onder andere schilderijen van Jan Steen bekijkt hij het leven van de boeren huisvrouw tot de allerrijkste dame. Horlings geeft gastlessen vaderlandse geschiedenis op het Rudolf Steiner College in Haarlem. Daarnaast geeft hij in verschillende vakken bijles aan middelbare scholieren.

De lezing beging 20.00 uur. Toegang is vrij, aanmelden: klantenserviceHDR@debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Toneelstuk Anne Frank

Vrijdag 18 oktober speelt actrice Sabine van Boven 'Anne Frank'. Zij bewerkte 'Het Achterhuis' tot een monoloog waarin zij vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op indringende wijze wordt het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, woede en verdriet. De voorstelling heeft de goedkeuring van het Anne Frank Fonds te Basel en is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Het toneelstuk begint 16.00 uur. Kaartjes à 3 euro zijn te verkrijgen via de website van de bieb.

Workshop

Ontwerpers in de dop worden uitgenodigd voor de workshop 'Ontwerp je Toekomst' op woensdag 23 oktober. In de workshop maken de deelnemers samen met een visueel ontwerpster een model en beantwoorden hiermee vragen als: Hoe denk jij dat de toekomst eruitziet? Leven we allemaal op het water in drijvende huizen of juist in hoge torens? Hoe gaan we naar ons werk? Gaan we nog wel naar ons werk? De kunstwerken worden geëxposeerd in de bibliotheek in Het Cultuurgebouw.

De workshop begint 15.00 uur. Toegang is vrij en is voor kinderen vanaf 10 jaar.

www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Meer berichten