Bezoekers vergapen zich aan de minuscule schaalmodellen die modelbouw heet.
Bezoekers vergapen zich aan de minuscule schaalmodellen die modelbouw heet. ((Foto: Aangeleverd))

Modelbouwweekend in het Transport Museum

  Uit

NIEUW-VENNEP - In het Nederlands Transport Museum aan de Lucas Bolsstraat is zaterdag 2 en zondag 3 november van alles te zien op modelbouwgebied.

Ruim vijftig deelnemers vertellen van alles over hun bouwwerkjes. De diversiteit is dit jaar weer enorm; van kleine vliegtuigjes tot enorme treinen en van radiografische vrachtwagens tot imposante scheepsmodellen.

Het hele museum, inmiddels uitgegroeid tot 10.000 m2 vloeroppervlak, wordt ingenomen door de stands. Ook ligt er een spoor door het museum waarop een modelspoortrein bezoekers vervoert en er is een grote plaat waarop vrachtwagens en tractoren rijden.

Deelnemers

De volgende deelnemers doen onder andere mee: De Modulebaan Bovenkerk uit Aalsmeer; Beneluxspoor.net Forumbaan; Modelbouwclub VMWH; LOWLUG met Lego modeltreinen en andere Lego modelbouw; NZH-hobbyclub met diverse banen; MV-Woubrugge met radiografische vrachtwagens, schepen en vliegtuigen; Vaargroep Hoofddorp met diverse scheepsmodellen en Het Bollenspoor met vaste modelspoorbaan in het museum.

Het NTM is ieder weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

www.nederlandstransportmuseum.nl
FB: NederlandsTransportMuseum

Meer berichten