De organisatie van GIG 2019.
De organisatie van GIG 2019. ((Foto: Aangeleverd))

Benefiet Kerstfestival voor Adamas en Bardo

  Uit

HOOFDDORP - In de Passage van het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein is zaterdag 14 december de 'GIG Parade', een benefiet kerstfestival dat voor het eerst plaatsvindt.

Tijdens dit bijzondere kerstfestival wordt een goede doelenloterij gehouden. Te winnen zijn een all-inclusive vakantie, een smarttelevisie, een scooter, een avondje bowlen in Claus en vele andere prijzen.

Maar er is ook ander vermaak. De skippybaldisco in het theater of bind skeelers onder en skate eromheen. Er zijn kerstkraampjes, creatieve kunstzinnige jongeren en allerlei optredens. Het Giga Kinderkerstkoor onder leiding van Barbara van Houten verzorgt een optreden en er is de ZangExpress, de publiekslezing van arts palliatieve geneeskunde Christiaan Rhodius met aansluitend een gratis singer-songwriting workshop. Verder de swingende percussie en capoeira-act CapuDrums, vette deejays op de loopbrug en muzikale acts op het hoofdpodium, waaronder Dunia Wengweng.

De opbrengsten van donaties gaan naar het Adamas Inloophuis en Bardo, twee instellingen die samen onder andere verwendagen organiseren voor patiënten met kanker en / of in de laatste levensfase en hun naasten. Het Kerstfestival is van 12.00 tot 18.00 uur.

Kansen

Stichting GIG Haarlemmermeer is een jongerenstichting. GIG geeft onderwijs en kansen aan kinderen en jongeren door hun kunstzinnige en organisatorische talenten te ontplooien en hen te leren om met dat ontplooide talent een steentje bij te dragen aan de samenleving. Dit jaar hebben de nieuwe organisatoren van stichting GIG de handen ineengeslagen samen met oprichters Jamie Chua, Cynthia Chua, het cultuurgebouw, gemeente Haarlemmermeer en Rabobank om een splinternieuwe editie neer te zetten: GIG Parade.

Facebook: GigHaarlemmermeer

Meer berichten