Achter de piano dirigent Carole Kroese (rechts) en stemcoach Elise Blesgraaf met het voltallige koor.
Achter de piano dirigent Carole Kroese (rechts) en stemcoach Elise Blesgraaf met het voltallige koor. ((Foto: Aangeleverd))

Kerstconcert jarig Rhythm of Life

  Uit

NIEUW-VENNEP - Het koor Rhythm of Life (voorheen Zingen voor Leven) geeft donderdag 19 december een kerstconcert in de rooms-katholieke kerk aan de Antoniusstraat. Met dit optreden viert het koor zijn 12,5 jarig bestaan.

Het concert van Rhythm of Life, dat onder leiding staat van dirigent Carole Kroese en stemcoach Elise Blesgraaf, begint 13.45 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur. De kerkdeuren openen 13.30 uur voor publiek, dat in de pauze door de Rabobank wordt getrakteerd op een consumptie. Toegang en parkeren zijn gratis. Na afloop is er gelegenheid na te praten met koffie of een drankje in de Herberg.

In juli 2007 was Zingen voor Leven Haarlemmermeer het tweede koor van stichting Kanker in Beeld, die 5 jaar eerder landelijk van start ging en anno 2019 een netwerk van 35 gelijkgestemde zanggroepen telt. Sinds 2017 gaat het koor verder als Rhythm of Life, met zo'n vijftig leden die allen direct of indirect met de ziekte te maken hebben. "Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte", zegt voorzitter Ans Kupper.

Vierstemmig

Wat Rhythm of Life betreft, gaat het om een gevarieerd vierstemmig wereldrepertoire met mooie liederen, veelal met diepgang. "Het samen zingen met lotgenoten biedt ruimte en troost in een moeilijke periode. Wat niet betekent dat het allemaal treurnis is. De sfeer binnen ons koor is ontspannen en gezellig. Laten we het zo zeggen, de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier."

Aanvankelijk werd gerepeteerd in het Adamashuis. Tegenwoordig gebeurt dat om de week op vrijdagmorgen in het Vennepse cultuurgebouw Pier K. Info over het koor bij secretaris Sipco Schimmel, koor.secr.1@gmail.com.

Meer berichten