Volop zang en dans tijdens de GIG Parade.
Volop zang en dans tijdens de GIG Parade. (Blue-Sky Fotografie)

Drukbezochte GIG Parade

  Uit

HOOFDDORP - De passage van het Cultuurgebouw stond zaterdag 14 december in het teken van een nieuw benefiet kerstfestival: de GIG Parade. Eigenlijk is het GIG2.0, de jaarlijkse benefietshow in De Meerse in een nieuw jasje. Tijdens GIG werd geld ingezameld voor twee doelen: Hospice Bardo en het Adamas Inloophuis.

Benefiet voor Hospice Bardo en het Adamas

De hele middag stonden allerlei feestelijke activiteiten op het programma. Van een deejay-workshop tot optredens door jongeren. Dat er bij GIG veel talent zit, is wel gebleken. Zo schopte Cynthia Chua het, samen met broer Jamie, organisator van dit evenement, tot deejay op Mysteryland, werkt Sophie Frankenmolen als programmamaker en redacteur bij BNNVARA en is Cindy Fleur ontwerpster. Verschillende (oud)deelnemers zijn inmiddels naar conservatoria en andere kunstacademies gegaan, geven optredens op grote festivals, verschijnen op de nationale televisie en sommige hebben zelfs internationale bekendheid verworven.

Jonge vrijwilligers

De afgelopen 12 jaar hebben honderden jongeren ruim 50.000 euro bijgedragen aan goede doelen in Haarlemmermeer. GIG is voor veel jongeren de eerste aanraking met vrijwilligerswerk. En door GIG hebben meerdere scholen het kunstonderwijs in hun lesprogramma kunnen verbeteren.

Wethouder Marja Ruigrok opende de GIG Parade en zei: "Ik ben erg trots dat Haarlemmermeer een jongerenorganisatie als GIG in huis heeft. Met zoveel inzet en plezier iets doen voor elkaar, wat een prachtig initiatief!"

www.gighaarlemmermeer.nl

Meer berichten