Het fietspad Woldenburg waar bromfietsers graag gebruik van maken, omdat deze route voor hen sneller is.
Het fietspad Woldenburg waar bromfietsers graag gebruik van maken, omdat deze route voor hen sneller is. ((Foto: PvdA Haarlemmermeer))

PvdA uit zorgen over fietspad Woldenburg

  Wonen

HOOFDDORP - PvdA Haarlermmermeer heeft op 3 juli vragen gesteld aan het college met betrekking tot het fietspad Woldenburg, gelegen tussen de wijk Toolenburg west en de IJweg. De politieke partij stelt dat op deze locatie regelmatig (bijna)ongelukken tussen fietsers en bromfietsen plaatsingen en meent dat er veel bromfietsen over dit fietspad rijden, omdat het een mooie doorsteek van en naar de verderop gelegen IJweg is.

"Fietspad te uitnodigend voor bromfietsers"

Het PvdA meent dat het fietspad uitnodigt tot lekker snel doorrijden (zie foto 1). De partij wijst op een verderop gelegen fietspad tussen de Burgsingel en de IJweg, waar een dergelijk probleem inmiddels is opgelost (zie foto 2). Hier zijn op het fietspad schapenhekken en op het trottoir versperringen geplaatst. "Wel zo ruim dat kinderwagens of een scootmobiel de hindernissen kunnen passeren", schrijft de partij.

De partij vindt dat veiligheid voor fietsers en voetgangers voorop moet staan. "De huidige situatie op het fietspad Woldenburg is onveilig doordat brommers over het fietspad rijden."

Daarom heeft de PvdA schriftelijke vragen aan het college gesteld: 'Bent u bekend met het rijden van bromfietsen over dit fietspad?'; 'Is bij u bekend dat hier met enige regelmaat (bijna)aanrijdingen zijn tussen fietsen en bromfietsen?' en 'Erkent u dat dit tot onveilig situaties kan leiden voor fietsers?'

Gelijke wijze

De PvdA vindt dat de toegankelijkheid voor bromfietsen op fietspaden tussen de IJweg en achterliggende straten steeds op gelijke wijze moet worden vormgegeven. Behalve het fietspad Woldenburg zijn de andere fietspaden in de omgeving moeilijk toegankelijk gemaakt voor bromfietsers. "Daardoor maken bijna alle bromfietsers gebruik van juist fietspad Woldenburg." Daarop stelt de PvdA nog de vragen: 'Bent u bereid een passende maatregel voor het fietspad Woldenburg te nemen, gebaseerd op de oplossing, zoals bij het fietspad bij de Burgsingel?' en 'Op welke termijn wordt dit gerealiseerd?'.

www.haarlemmermeer.pvda.nl

Meer berichten