Hoofddorp zet belangrijke stap naar bruisend centrum

Wonen
Artist impressie van de nieuwbouw
Artist impressie van de nieuwbouw Kraaijvanger Architects

HOOFDDORP - Met de bekrachtiging woensdag 10 juli van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV is een belangrijke stap gezet richting de bouw van 229 appartementen en 2.250m2 aan commerciële voorzieningen aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. Een ambitieus project met een focus op duurzaamheid en leefbaarheid.

aangeleverd via de website

Het complex zal worden gebouwd in het hart van Hoofddorp aan de Nieuweweg tussen de Kruisweg en het Raadhuisplein. Op die plek ligt thans nog een parkeerterrein dat ten behoeve van de nieuwbouw door Treehouse CV is gekocht van Aprisco. Onder het nieuwe complex komen 240 parkeerplaatsen. De oplevering is gepland voor 2022.
 
Het beeldbepalende gebouw komt te staan aan het plein waar tevens het raadhuis, Het Cultuurgebouw en het bioscoopcomplex CineMeerse gevestigd is. Het Raadhuisplein wordt in samenwerking met de gemeente opnieuw worden ingericht. Met het oog op die herinrichting zal op de begane grond van het complex voornamelijk horeca gevestigd worden waardoor een levendig stadscentrum met allure ontstaat.

Jurgen Nobel, projectwethouder Stadscentrum Hoofddorp: "Ik ben heel blij dat we nu echt een eerste belangrijke stap zetten naar een mooi en bruisend centrum. Toen ik jong was, gebeurde hier nooit wat. Nu wordt het een echte stad. Hoofddorp gaat mee in de vaart der volkeren."

"De ontwikkeling van dit terrein heeft een flinke tijd op zich laten wachten. We zijn daarom blij dat hier nu een beeldbepalende ontwikkeling gaat plaatsvinden. Goed voor Hoofddorp!", aldus Ap Reinders, eveneens projectwethouder Stadscentrum.

Het project is een ontwikkeling van de in Hoofddorp gevestigde Delta Development Group in samenwerking met KondorWessels Projecten en NIBC Bank. Naast aandeelhouder treedt NIBC Bank ook op als financier. Het ontwerp komt van de hand van het Rotterdamse Kraaijvanger Architects. Zowel Delta als Kraaijvanger staan bekend om hun realistische aanpak waarin Circulariteit met schoonheid gecombineerd worden.

Impressie van de nieuwbouw
Impressie van de nieuwbouw